Op het eerste bord speelde Oscar Zecha met wit tegen koploper Arthur de Winter. Oscar koos voor een rustige opstelling met een koningsfianchetto tegen het koningindisch. Oscar kreeg wat meer ruimte, maar had wel een aantal verzwakte velden. Arthur maakte hier sterk gebruik van door binnen te komen met zijn paard en won hiermee een pion. In het eindspel activeerde Arthur ook nog zijn koning en maakte de partij overtuigend af.
Op het tweede bord speelde de andere koploper Prajit Sai Kumar tegen Sascha Kurt. Sascha speelde het koningsindisch met zwart en beide spelers leken erg goed voorbereid in de opening. Na 13 zetten kregen de spelers een stelling die al vaker is gezien op het allerhoogste niveau. Prajit Sai kreeg een hoop ruimte op zowel de damevleugel als de koningsvleugel. Uiteindelijk brak Prajit Sai in het centrum door met zijn d-pion, waardoor hij een kwaliteit en de partij won.
Op bord 3 kregen Alan Bakija en Roger Labruyere het omgekeerd Siciliaans op het bord. Alan kreeg de typische pionnenmeerderheid in het centrum. Roger speelde zijn f-pion naar voren om Alans centrumpionnen af te remmen, maar dit had een verzwakkend effect op Rogers koningsvleugel. Roger speelde hierop een interessant kwaliteitsoffer om nog in de partij te blijven. Alan kreeg wat zwaktes rondom zijn koning en uiteindelijk wist Roger met een damevork de kwaliteit terug te winnen. In het lopereindspel had Roger niet alleen een pluspion, maar ook verbonden vrijpionnen om de damevleugel. Dit was meer dan genoeg voor Roger om het eindspel te winnen.
Op bord 4 kreeg Kobe Smeets al heel vroeg in de opening een gewonnen stelling tegen Akshaj Katpatal. Kobe had twee stukken gekregen voor een toren en een pion. In het middenspel kwam er echter wat zand in de motor en verloor Kobe een stuk. Hierdoor kreeg Akshaj een eindspel met een toren tegen een loper. Kobe wist tegenspel te creëren met zijn vrijpion en deze besliste de partij toch nog in zijn voordeel.
Op bord 5 speelde Achyuth Aravindhan het Spaans tegen Thiemen Dekker. Thiemen speelde een aanvallende variant hiertegen, maar kwam op een volle pion achterstand uit de opening door een penning. Later ontstond een stelling met twee torens en een paar lopers voor beide spelers, en een pluspion voor Achyuth. Ook met een pion minder in het toreneindspel wist Thiemen het initiatief naar zich toe te trekken door zijn toren en koning te activeren. Achyuth gaf op toen Thiemen een hoop pionnen had gewonnen.
Rhys Arnold won een erg ingewikkelde partij in het Siciliaans tegen Ivan Ponomarev. Er ontstond een stelling met tegengestelde rokades en Ivan had lange tijd Rhys’ tegenspel goed onder controle. Ivan had een sterke aanvalsstelling met een open h-lijn, maar de partij werd erg spectaculair toen Ivan eerst een stuk offerde en een zet later nog een toren. Ivans aanval sloeg alleen niet door en hij kreeg een stelling met een dame en wat pionnen tegen 2 torens. Rhys’ torens konden beter samenwerken dan de eenzame dame, dus won hij uiteindelijk de partij.
Op bord 7 had David Madularea de theorie door elkaar gehaald in een scherpe Siciliaan tegen Dana Verheij. Hierdoor kwam hij snel onder druk staan, maar hij zocht wel tegenspel tegen Dana’s koning. Dana’s aanval sloeg als eerste door en won in stijl.
Rens Blom kreeg een mooie aanvalsstelling op de damevleugel tegen Steven Ramdien. Stevens aanval op de koningsvleugel was niet op gang, terwijl Rens al met zijn toren was binnenkwam op b2. Steven rokeerde lang om toch nog aan te vallen, maar Stevens koning overleefde dit niet.
Op bord 9 hadden Philippe Krylov en Lancelot Kien een rustige partij vanuit het aangenomen damegambiet. Er ontstond een stelling met een paar torens en wat lichte stukken. Phillipes stelling was iets kansrijker in het middenspel, omdat zijn paard iets sterker was dan Lancelots witveldige loper. Er werd echter verder geruild, waardoor de partij in een ongelijk lopereindspel in remise eindigde.
Op bord 10 kregen Abisan Pancharajah en Joshua Ekker een theoretische variant in het Spaans. Er ontstond een statische structuur in het centrum en Abisan pakte wat ruimte op de damevleugel. Toen de stelling op de damevleugel werd opengebroken door Abisan, kwamen de spelers remise overeen.
De langste partij van de ronde werd gespeeld tussen Prayan Sai Kumar en Fedor Sazonov. Vanuit het geweigerd damegambiet werd er een hoop stukken geruild en kwam er een erg gesloten stelling op het bord. In het toreneindspel opende Fedor de stelling en werden er nog meer stukken geruild. Hierdoor ontstond er een pionneneindspel waarin Prayan Sai voor een wedren ging. Beide spelers haalden een dame, maar Fedor promoveerde met schaak en leek een heel voordelig dame-eindspel te hebben. De partij eindigde echter in eeuwig schaak.
Op het laatste bord won Hidde Lankheet met wit van Samuel Lopes. Hidde was goed voorbereid en had een venijnige variant gevonden tegen het Siciliaans. Samuel kreeg kort de kans om een stuk te winnen, maar toen Samuel zijn kans niet pakte won Hidde vrij snel een stuk en later de partij.
Door de verlengde zegereeks van de koplopers lijkt de titelstrijd tussen Arthur en Prajit Sai beslist te worden. Roger heeft in theorie nog een kans om op gelijke hoogte te komen, maar dan zouden de koplopers allebei moeten verliezen in de laatste ronde. De druk ligt dus vooral bij de huidige koplopers en een barrage lijkt in de maak.