Saša Albers en Eline Roebers leken allebei goed voorbereid aan het eerste bord te verschijnen. Binnen een half uur hadden ze er 15 zetten theorie uitgegooid en hadden ze een remise-achtig eindspel bereikt. Een paar zetten later bleven er alleen nog 2 lopers en wat pionnen over. Er is toen nog heel wat heen en weer geschuifeld met de lopers, totdat Saša besloot de witveldige lopers af te ruilen. Dit was geen beste keuze, want het resterende eindspel bleek gewonnen te zijn voor de zwartspeelster. Toch was het allemaal niet zo eenvoudig. Zwart kwam een pion voor, maar toen beide spelers een dame konden promoveren bleek het te lastig te zijn gebruik te maken van de extra pion. De gedeelde koplopers blijven daardoor bovenaan, samen met de eventuele winnaar op het 2e bord.
Op het 2e bord hadden Machteld van Foreest en Vadim van Kuijk een spannende Caro-Kann op het bord. Daarbij stond de zwarte koning na zo’n 20 zetten nog in het midden, maar had zwart ook 2 gedekte vrij pionnen. Er waren kansen voor beide kanten. Zie hieronder de partij.
Hierdoor sloot Machteld zich aan bij de koplopers en ligt de titelstrijd nog helemaal open.
Onno Elgersma speelde op bord 3 tegen Arthur Maters. Hierbij kwam de Zwarte Leeuw op het bord. Wit kwam hierbij beter uit de opening, door de mooie ontwikkeling van zijn stukken en zijn ruimtevoordeel. Toen Arthur echter zijn stukken leven in kon blazen leek het er opeens een stuk rooskleuriger uit te zien. Zwart kreeg controle over de e-lijn en de witte loper op a2 had een uitzichtloze toekomst. Nadat de torens werden geruild, ging zwart een eindspel in met een pion meer. Wit had echter compensatie door het feit dat de zwarte pionnen erg zwak waren en er potentie was voor zijn paard om druk te zetten. Wit bleek hier ook goed mee om te kunnen gaan en na het binnenhalen van wat pionnen maakte hij het goed af.
In de partij tussen Khoi Pham en Duncan Klaren kwam er een scherpe Siciliaan op het bord. Wit ging voor de klassieke aanval op de koningsvleugel, terwijl zwart ging voor de pionnenstorm op de damevleugel. De witte koning bleef echter op een ietwat onhandige plek op c1 staan, waardoor de zwarte stukken konden beginnen met aanvallen. Daar maakte Duncan goed gebruik van door zijn stukken op de open c-lijn te zetten en net zolang druk te zetten tot hij binnen kon komen. Dit resulteerde uiteindelijk in pionwinst en een gewonnen eindspel.
Op bord 5 hadden Jurriaan Boeren en Thijs van Dam een rustige opening op het bord, waarbij zwart iets prettiger leek te staan door de activiteit van zijn stukken en de witte koning die nog niet gerokeerd had. Toen er redelijk wat stukken werden geruild, bleef er een eindspel over waarbij zwart de overhand had door zijn actieve torens die op de open d-lijn binnen konden komen. Toch bleef wit kansen creëren door zijn pionnen op de damevleugel naar voren te marcheren en zo vrijpionnen te krijgen. Wit miste echter de winst met 40. Tb5! waarbij de promotie niet meer te voorkomen was. In de partij werd echter gekozen voor pionnenruil, waarna het punt uiteindelijk gedeeld werd.
Op het 6e bord speelde Job Verheul een prachtpartij in de Ruy Lopez tegen Max Hooijmans. In het begin van de partij pakte wit mooi het centrum en uiteindelijk werd door middel van een indrukwekkende aanval het punt gescoord. Geniet van de partij hieronder.
Op het laatste bord speelde Daan Hubers de altijd interessante Orang-oetan opening tegen Berend Visser. Nadat de opening nog redelijk in balans was geweest, manoeuvreerde Daan zijn stukken toch net iets handiger, waardoor hij actiever kwam te staan. Op een gegeven moment kreeg wit de kans een dame te krijgen voor 2 stukken. Dit gaf hem een beter eindspel, maar toch wist Berend het meeste te maken van zijn paard en toren. Toen hij zelfs zijn a-vrijpion nog naar voren kon sturen, kreeg zwart grote kansen. Toch miste hij hier net de winst en kon wit de vrede sluiten door middel van eeuwig schaak.