Robin Duson – Quirine Naber
Robin maakte direct al duidelijk dat ze ook deze partij wilde winnen. Quirine was dat ook van plan. Robin viel aan op de koningsvleugel en Quirine op de damevleugel. Zoals bij het schaken wel vaker gebeurd. Het gevolg was een interessante partij. De koningsaanval van Robin was veel sneller dan de aanval op de damevleugel van Quirine. Met een paardoffer op h6 werd de beslissende aanval ingeleid.
Hiermee heeft Robin meisjes AB gewonnen en dus zowel de A als B titel.
Anna Martinez – Alisha Warnaar
In de partij tussen Anna en Alisha werd het evenwicht nergens verbroken. Er verdwenen wat stukken van het bord, maar deze brachten ook niet voordeel voor één van beide speelsters. Op zet 25 vonden Anna en Alisha het genoeg en werd tot remise besloten. Anna bleef hierdoor tweede in de stand. Anna bleef net als Robin ongeslagen en is in geen enkele partij in gevaar geweest. Na vier ronden stond ze op 3,5 punten en kwam het rekenwerk en de spanning. Het gevolg waren drie remises, maar dat was voldoende om de uitzendplaats naar het Europees Kampioenschap t/m 18 jaar te verkrijgen. Anna is trouwens qua leeftijd nog een B-meisje. Omdat ze zich echter gekwalificeerd heeft voor de A-categorie staat er in de stand achter haar naam een A.
Lola den Dunnen – Timardi Verhoeff
Lola en Timardi speelden voor hun laatste kans, de winnaar kon misschien gedeeld tweede worden. Daarnaast speelt persoonlijke eer ook nog een rol. Het werd een lange partij waarbij Timardi een kwaliteit won. Lola had als compensatie een paar gevaarlijke centrumpionnen. Zo rond de tijdcontrole stond zwart misschien een tikkeltje beter. Timardi koos er in de tijdnoodfase voor om haar toren van c8 naar g8 te spelen. Hier kreeg hij een verdedigende taak. Ze had de toren beter op de c-lijn kunnen houden en bv via c3 wat aan te vallen. Timardi speelde op zet 42 Tg1 terwijl Pe2 waarschijnlijk meer kansen had geboden. In de partij werden de pionnen van Lola steeds gevaarlijker. Timardi vond niet de goede verdediging en de pionnen kwamen aan de overkant. Toen promotie niet meer te verhinderen was gaf Timardi op. Hierdoor kwam Lola gelijk met Anna op de tweede plaats. Omdat Lola ouder is dan 18 jaar was er geen barrage nodig voor het EK.
Imre Woest – Marrit Adema
Deze partij werd beslist door een kleine combinatie. Marrit kon 21..Pxe5 spelen. Terugnemen met paard kan niet omdat je dan je ongedekte toren verliest. Imre lijkt dit op te kunnen lossen door de toren te ruilen op d8. Echter wordt nu het paard geruild op f3 met schaak. Imre verliest daardoor niet alleen een pion, maar ook haar pionnenstructuur is kapot. Marrit maakt het daarna koeltjes af.
Ebba Heskes – Feline Waardenburg
Het is niet het toernooi van Feline. Ze speelt goed, bereikt daarmee gewonnen stellingen en dan gaat het mis. Ze kiest het verkeerde plan, ze mist winsten en daarna gaat het vaak helemaal mis. Ook vandaag was weer zo’n partij. Op zet 43 kon ze winnen met e3. De pion op d3 kan namelijk niet genomen worden wegens e2 met schaak en aanval op de toren. Feline kreeg nog een grote kans met 52.e2. Toen deze kans gemist werd gaf de h-pion van Ebba tegenkansen. Feline kon de pion tegenhouden maar de partij verzeilde daardoor wel in de remisehaven. Op zet 62 is Ta1 remise. Ebba speelde echter haar paard naar c2 en met Tb1 won Feline alsnog.
Laura Tiggelman – Marit de Boer
Ook hier een partij die lang in evenwicht bleef. Laura gebruikte alleen veel tijd in het begin van de partij. Vanaf ongeveer zet 23 had Laura nog 3 minuten over. Dat betekent snel zetten en Marit ging meevluggeren. Dat dan niet altijd de beste zetten worden gevonden zal u niet verbazen. Meevluggeren is niet altijd verstandig en dat bleek nu ook. Na de 40e zet ging het er om wie zijn pionnen naar de overkant konden brengen. Daarmee was Laura krachtdadiger dan Marit. De pion van Laura kwam tot e7 en de koning van Marit werd op e8 mat gezet.
Marlinde Waardenburg – Pascalle Monteny
Marlinde kreeg op zet 28 de kans van een mooi loperoffer op h6. Dat zou minimaal de kwaliteit hebben opgeleverd en in ieder geval voorgedragen zijn voor de partij van de dag. Ze bleef wel en voordeeltje houden. Dat partij kwam in een pionneneindspel terecht waarbij Marlinde zes pionnen en een loper had en Pascalle vijf pionnen en een paard. Moeilijk om te winnen maar Marlinde bleef het proberen. Op zet 63 gaf Marlinde haar pogingen op en werd de partij remise.